Audi Q5   Bediening   adaptive cruise control (ACC)  Bestuurdersinformatie
Geldt voor wagens: met adaptive cruise control
De tekstweergaven en symbolen die in dit weergaveveld verschijnen worden niet permanent weergegeven.
Tijdsintervallen (bv. )
De verschillende symbolen voor de tijdsintervallen -pijl- Afb.1 verschijnen, als u de instellingen wijzigt.
Het symbool geeft aan dat de gong (akoestisch signaal) is uitgeschakeld.
...
De melding ... (drie witte punten) verschijnt als een instelling met de bedieningshendel niet mogelijk is. Dit kan de volgende oorzaken hebben:
  • Wanneer u de bedieningshendel voor de hervatting van de snelheid naar u toe trekt, maar geen gewenste snelheid was ingesteld.
  • Wanneer u de bedieningshendel omhoog-/omlaagdrukt om de snelheid te verhogen/verlagen terwijl geen gewenste snelheid was ingesteld.
  • Wanneer u de bedieningshendel omhoog-/omlaagdrukt om de snelheid te verhogen/verlagen en deze snelheid buiten het bereik van 30 tot 200 km/h ligt.
ACC-uitschakeling
De melding ACC Abschaltung (ACC-uitschakeling) verschijnt bij wagens met schakelbak. Als het koppelingspedaal te lang wordt ingetrapt (langer dan ca. 20 seconden), schakelt de adaptive cruise control zichzelf uit. Dit wordt aangegeven door een gong.
ACC niet beschikbaar
De melding ACC nicht verfügbar (ACC niet beschikbaar) verschijnt als bv. de temperatuur van de remmen te hoog is. De adaptive cruise control is dan tijdelijk niet beschikbaar. Dit wordt aangegeven door een gong.
ACC niet beschikbaar!
De melding ACC nicht verfügbar! (ACC niet beschikbaar!) verschijnt bij een storing. De adaptive cruise control wordt uitgeschakeld. Dit wordt aangegeven door een gong. Het systeem direct door een (Audi-)specialist laten controleren.
ACC-sensor zicht!
De melding ACC Sensor Sicht! (ACC-sensor zicht!) verschijnt, als de adaptive cruise control de veilige herkenning van objecten niet meer kan garanderen. De adaptive cruise control wordt uitgeschakeld. Dit wordt aangegeven door een gong.
De ACC-sensor is verontreinigd of bedekt (bv. bladeren, sneeuw). Om de sensorwerking weer te herstellen, moet de sensor worden schoongemaakt Afb.2.
Toerental!
De melding Drehzahl! (Toerental!) verschijnt bij wagens met schakelbak wanneer de wagen door de adaptive cruise control wordt versneld of vertraagd, maar de bestuurder nog niet klaar is met op- of terugschakelen, waardoor het toegestane grenstoerental wordt over- of onderschreden. Dit leidt tot een automatische uitschakeling van de adaptive cruise control. Dit wordt aangegeven door een gong.
ESP-ingreep
De melding ESP Eingriff (ESP-ingreep) verschijnt, wanneer het elektronische stabiliseringsprogramma (ESP) regelend heeft ingegrepen. In dit geval wordt de adaptive cruise control automatisch uitgeschakeld. Dit wordt aangegeven door een gong.
Snelheid (km/h)
De vastgelegde snelheid in km/h verschijnt altijd als deze wordt opgeslagen en als de snelheid in de adaptive cruise control wordt gewijzigd Link en Link.
Snelheidsgrens
De melding Geschwindigkeitsgrenze (Snelheidsgrens) verschijnt, wanneer de actuele snelheid voor het instellen of voor het vasthouden van de gewenste snelheid te laag is.
Bij het instellen van de gewenste snelheid moet deze ten minste 30 km/h bedragen. Bij snelheden lager dan 20 km/h wordt het snelheidsregelsysteem uitgeschakeld.
Bij snelheden hoger dan 200 km/h ('Overschrijden') blijft het systeem actief en regelt terug tot 200 km/h, als de bestuurder de voet van het gaspedaal haalt.
Geen afstandsregeling
De melding Keine Abstandsregelung (Geen afstandsregeling) verschijnt, als de adaptive cruise control gedurende langere tijd geen obstakels herkend. Er is momenteel geen afstandsregeling tot voorliggers. De adaptive cruise control wordt niet uitgeschakeld, daarom is extra oplettendheid geboden! De melding Keine Abstandsregelung (Geen afstandsregeling) kan de volgende oorzaken hebben:
  • De ACC-sensor is verontreinigd. De adaptive cruise control reageert niet of niet goed op voorliggers!
  • Het is mogelijk dat u op een verkeersluwe weg zonder objecten langs de rand van de weg (bv. vangrails, verkeersborden, bomen) rijdt. Zodra weer een wagen door het systeem wordt geregistreerd, begint het systeem weer te regelen en verdwijnt de melding.
De ACC-sensor zit in het sierrooster rechtsvoor Afb.2. Als de werking gestoord is door sterke verontreinigingen moet dit gebied worden schoongemaakt om de werking te herstellen.
Parkeerrem!
De melding Parkbremse ! (Parkeerrem!) verschijnt wanneer de parkeerrem wordt vastgezet. De adaptive cruise control wordt uitgeschakeld. Dit wordt aangegeven door een gong.
Versnellingshendelstand!
De melding Schalthebelposition! (Versnellingshendelstand!) verschijnt bij wagens met schakelbak, wanneer geen geldige vooruitversnelling is ingeschakeld, d.w.z. wanneer de achteruitversnelling resp. de 1e versnelling is ingeschakeld of wanneer de versnellingshendel in neutraal staat. In deze standen is de adaptive cruise control niet beschikbaar.
Keuzehendelstand!
De melding Wählhebelposition! (Keuzehendelstand!) verschijnt bij wagens met automatische versnellingsbak, wanneer de keuzehendel in de stand N wordt gezet. In deze stand is de adaptive cruise control niet beschikbaar.